Antolić: Građanin BiH-a i bjegunac Zdravko Mamić laže

19.01.2023.

16:24

Autor: A.M./HRT

Krešimir Antolić

Krešimir Antolić

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Nakon kratkog zatišja danas je punom silinom nastavljen rat dviju frakcija u Dinamu. 

Jutros je tako Zdravko Mamić na konferenciji za novinare u Mostaru prozvao člana Uprave Krešimira Antolića, kojega je optužio da radi na rušenju i uništavanju Dinama, a nije poštedio ni trenera Antu Čačića. Nekoliko sati kasnije došao je Antolićev odgovor, kojeg prenosimo u cijelosti: 


Danas smo svjedočili press konferenciji građanina Bosne i Hercegovine, bivšeg čelnika Dinama i pravomoćno osuđenog bjegunca od matične države, Zdravka Mamića. Kao i prije nepunih 30 dana, dio svojeg izlaganja Mamić je posvetio pokušaju da lažima, difamacijama, konstrukcijama omalovaži i kompromitira mene i meni bliske osobe.


To je bio klasični prikaz situacije u kojoj lažov tumači svoju istinu, lopov govori o tome što je poštenje, kukavica definira kukavičluk, a bjegunac od hrvatskog pravosuđa govori o tome što bi trebalo biti pravo, a što krivo. Na početku ovog cirkusa, rekao sam da je pozadina napada na mene moje suprotstavljanje pokušajima da se odlučuje u BiH, a odgovara u Zagrebu.

Isto tako, rekao sam da se ja neću spuštati na razinu njegove kaljuže jer je to cilj koji Mamić želi postići. Zato neću, osim što ću sve izrečeno nazvati lažnim, ulaziti u javno polemiziranje s njim. Pozivam sve one u hrvatskoj državi kojima je to posao, a još vjeruju Mamićevim "istinama", da provjere stavku po stavku onoga što je on rekao.


Stavljam se u tom smislu na raspolaganje sa svim podacima i informacijama te će vrlo brzo biti utvrđeno da je sve danas izrečeno laž. Želio bih se u osobno ime ispričati Dinamovim navijačima što svjedoče ovome cirkusu u klubu. Dinamo je veći od svih nas pojedinačno i svih nas zajedno i nije zaslužio ovo što se događa.


Očigledno je da razdruživanje s "vlasnikom" kluba, koji to nije, drugačije nije moglo proći. S obzirom na to, želim naglasiti da je ovo moj zadnji osvrt na bilo kakvu izjavu koju će od sada nadalje izreći građanin Bosne i Hercegovine Zdravko Mamić te mu predlažem javno sučeljavanje argumentima uživo. U Zagrebu, napisao je Krešimir Antolić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!