"Gradski ured već postupa po prijavi člana Dinama"

19.01.2023.

13:01

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Gradski ured za opću upravu grada Zagreba postupa po prijavi jednog člana Skupštine GNK Dinama u svezi sporne sjednice Skupštine u prosincu, kazao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Dobili smo zapisnik, a tražimo i dodatnu dokumentaciju kako bi se utvrdilo jesu li svi članovi Skupštine imali tada pravo glasa. Radi se o upravnom postupku koji ne mogu komentirati, rekao je Tomašević, koji je dodao kako je i Sportska inspekcija pokrenula nadzor u Dinamu.

Tomašević je naglasio kako događaji u Dinamu ne smiju utjecati na planove oko izgradnje nacionalnoga stadiona.

- Uvjet za suradnju grada Zagreba oko izgradnje stadiona jest da u Dinamu sve bude po zakonu i transparentno, što dosad nije bio slučaj. Imamo pravomoćnu presudu o nezakonitom izvlačenju više od 100 milijuna kuna iz Dinama. Maksimirski stadion nije samo Dinamov stadion već i gradski i jedan od nacionalnih stadiona i ne smije se dopustiti da ovi događaji u Dinamu utječu na planove izgradnje", kazao je Tomašević.

Dodao je kako razgovori oko izgradnje stadiona idu u dobrom smjeru jer se uključila i Vlada Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!