10:58 / 04.07.2021.

Autor: M.M./HRT

Anti Rebiću zbog objava prijeti teška kazna

Anti Rebiću prijeti teška kazna

Anti Rebiću prijeti teška kazna

Foto: EXPA / Pixsell

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Rebić zadnjih dana podigao je veliku prašinu zbog svojih objava na Instagramu.

Rebić je svojim objavama prekršio "Kodeks ponašanja nogometnih djelatnika" i ako ga izbornik Zlatko Dalić ili netko iz Hrvatskog nogometnog saveza prijavi Disciplinskoj komisiji, prijeti mu novčana kazna od 5 do 40 tisuća kuna, pa čak i zabrana igranja.

Naime, u "Kodeksu ponašanja nogometnih djelatnika", koji je na snazi od 2013. godine, stoji da igrači sudionici reprezentacije Hrvatske trebaju:

- Davati izjave za javnost, intervjue za tisak, radio ili televiziju na način da to ne šteti HNS-u ni nogometu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutarnje stvari HNS-a, osobito o treningu, taktici i sl. ili radu izbornika ili vodstva HNS-a, mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost HNS-a.

Podsjetimo, Rebić se na službenom profilu na Instagramu osvrnuo na nastup Hrvatske na Euru. Objavio je kratke poruke uz videozapis trenutka kad mijenja kopačke protiv Španjolske.

- Nakon svega nije ni bitno tko je "krivac", činjenica je da smo zadnje 2-3 godine ... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), napravimo (puno) više na ovom prvenstvu..., poručio je, među ostalim, Rebić. Uz to, prozvao je i "TV stručnjake".

Zanimljivo, ubrzo nakon objave Rebić ju je obrisao i deaktivirao i profil.

Gostujući u HRT-ovoj emisiji Europeo, izbornik Dalić osvrnuo se na Rebićeve objave. 

- U ove tri godine koji je to bio naš neuspjeh? Mi smo imali 15 poraza, koliko se sjećam u mom mandatu, izgubili smo tri puta od Francuske, dva puta od Engleske i Španjolske, Portugala, Brazila, Belgije. Sve od velikih reprezentacija. Hrvatska je igrala takve, velike utakmice. Mrlja je poraz od 6:0 u Elcheu sa Španjolcima, Mađarska i Slovenija. Drugo ništa nije neuspjeh. Igrali smo Ligu nacija koja je bila prejaka za nas u tim trenucima. Prvu Ligu nacija s Engleskom i Španjolskom, poslije Portugal, to su ti neuspjesi. Da nije njih, bilo bi prijateljskih utakmica i ne bi se tako govorilo. Svaki komentar podržavam i poštujem. Svatko ima pravo izjasniti se i reći što misli. Ja bih to ostavio cijeli život, ne bih to brisao za 20 minuta. Ostani frajer za cijeli život, rekao je Dalić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!