Zadrani na prepunom Forumu dočekali svoje Vatrene

19.12.2022.

18:29

Autor: HRT/A.V.

Doček Vatrenih na Forumu

Doček Vatrenih na Forumu

Foto: Radio Zadar / -

Zadar je dočekao svoju "dicu", Dominika Livakovića i Martina Erlića. Pridružili su se slavlju na Forumu gdje su pozdravili Zadrane s pozornice kod crkve sv. Marije.

Oduševljenim Zadranima videoporukom prvo se obratio kapetan Luka Modrić koji zbog ranije dogovorenih obveza nažalost nije mogao doći u Zadar. 


- Žao mi je da ne mogu biti danas s vama tu ali će zato biti moji suigrači i obitelj. Želim vam da se lijepo provedete i hvala vam na velikoj podršci tijekom cijelog turnira ali i uvijek. Priredite lijep doček Dominiku i Martinu jer su oni to zaslužili. Uživajte a mi se vidimo nekom drugom prilikom u našem Zadru. Zadar je najbolji!


Razgaljenoj publici potom se obratio Martin Erlić koji je posebno pozdravio svoje Tinjančane.  


- Ja kad sam se rodio rekli su tati da se rodio košarkaš, ali eto postao sam nogometaš. Nije moglo bolje. 1998. sam imao 5-6 mjeseci, a 2018 sam dio prvenstva bio s ekipom u Biogradu, a polufinale i finale sam gledao u sobi sam. Da mi je netko pričao da ću 2022. biti na Svjetskom rekao bi mu da je lud, ali i to se desilo, bez obzira na to što nisam igrao ponosan sam što sam bio dio te ekipe, rekao je Erlić.

Potpuno oduševljenje uslijedilo je kad se mikrofona prihvatio Dominik Livaković: - Hvala vam na predivnim snimkama koje smo dobili dok smo bili tamo, pogotovo nakon Argentine, kad smo vidjeli tu pozitivu sa zadarskih i svih ulica. To nam je dalo snagu da donesemo tu broncu. Hvala vam puno Zadre!


Osvrnuo se Livaković i na to što nije osvojio nagradu za najboljeg golmana prvenstava. 


- Mnogi me pitaju za tu Zlatnu rukavicu ali ovo je nagrada najveća, jučer i Zagrebu i sada u svom Zadru. Kao što je kapetan rekao jučer, nadamo se da ćemo doći jednom sa zlatom tu, rekao je Livaković.

- Najljepše je biti doma naravno. I jučer i danas ovo je stvarno savršeno. Stvarno smo sretni i ponosni na sve što smo napravili, rekao je Livaković okupljenim novinarima.


- Dva puta doživjeti u svom gradu kao sportaš mislim da nema veće stvari.


Novinari su ga upitali i o ostanku u Dinamu, na što se Livaković samo osmjehnuo. 

Tisuće Zadrana i njihovih gostiju do zadnjeg su mjesta ispunili Forum. Reprezentativci još nisu bili ni stigli, a atmosfera je već bila vatrena, a za to su se pobrinule zadarske pjevačke snage Mladen Grdović i grupa Forum, Duje Stanišić te Ivica Sikirić Ićo.

 Sjajnoj atmosferi doprinijeli su  i kadrovi crkve Svetog Donata na kojoj su se prikazivale slike zadarskih Vatrenih i zvonika katedrale Svete Stošije koji je u bojama hrvatske trobojnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!