Udruga branitelja predložila Dalića za počasnog građanina Zagreba

18.12.2022.

12:48

Autor: A.M./Hina

Zlatko Dalić

Zlatko Dalić

Foto: HRT / HTV

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim udrugama iz Domovinskog rata, uputila je dopis zagrebačkom gradonačelniku Tomaševiću da se izvornika hrvatske nogometne reprezentacije Dalića proglasi počasnim građaninom Zagreba, priopćeno je.

- Nakon što je Udruga UHBDR91., u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, proglasila Zlatka Dalića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Osobom godine za 2022., sada je poslala dopis zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću da se Dalića proglasi i počasnim građaninom Grada Zagreba. Tim prije što je od 1990. od sportaša, počasnim građaninom proglašena samo Janica Kostelić (2005.), priopćio je u nedjelju predsjednik Udruge UHBDR91. Mladen Pavković.


Hrvatski nogometni izbornik, Dalić "nakon još jednog veličanstvenog uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, i te kako je zaslužan za promicanje vrijednosti demokratskog društva, povijesnih događaja i tradicije hrvatskog naroda te položaja i ugleda Grada Zagreba i Republike Hrvatske u promicanju njezinih suvereniteta i samostalnosti, na opće prihvaćenim načelima suvremenog svijeta", navodi se, uz ostalo, u obrazloženju za predlaganje ovog priznanja.


Iz Udruge napominju da su zato zatražili od gradonačelnika Tomaševića da prihvati taj prijedlog, izrazivši uvjerenje da se s njime "pored mnogobrojnih predstavnika Udruga proizašlih iz Domovinskog rata", zasigurno slaže i na tisuće građana Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!