Jeličić: Najbolji božićni poklon za svakog Hrvata

18.12.2022.

21:27

Autor: HRT

Samovojska i Jeličić o dočeku Vatrenih

Samovojska i Jeličić o dočeku Vatrenih

Foto: HRT / HTV

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se u Hrvatsku nakon još jednog senzacionalnog uspjeha, a kao i prije četiri godine, Zagreb je dočekao naše junake. 

- Ovo je bio prekrasan događaj, izvanredan doživljaj, sasvim neočekivano po ovih minus dva. Pa to je bio špalir od zrakoplovne luke do Trga. To je bilo čudo, nevjerojatno, čudesno. Za mene je veliki finale ovoga je Moja domovina gdje je iz svega srca pjevao cijeli trg, rekao je Anton Samovojska u emisiji posvećenoj dočeku Vatrenih. 

Sa Samovojskom se složio i Joško Jeličić:

- Još jednom, sve ove emocije koje su jasne između navijača, svih Hrvata i reprezentativaca. Vidimo koliko je njima drago, bez obzira na nagomilani umor, bez obzira na vremensku i temperaturnu razliku, kako su izgledali sretni, zadovoljni, ispunjeni. Vidjeli su da je sav taj trud na kraju isplatio kad su došli u Lijepu našu od same zrakoplovne luke pa do ovoga kraja, kako su bili sretni. Njihove poruke, pogotovo izbornika, taj nacionalni identitet se najviše jača kroz ove uspjehe, to nas ujedinjuje. Mi smo Hrvati uvijek bili zajedno, ovakve stvari trebaju biti primjer našoj mladosti. 

Samovojska je još jednom istaknuo koliko je za Hrvatsku važan Zlatko Dalić


- Dalića smo božjom srećom dobili, ima rezultate kakve smo mogli samo sanjati. On je meni vrlo zanimljiv čovjek, on je tražio svoje mjesto pod trenerskim suncem. On je trčao za velikim svijetom, ali što se dogodilo, sada svijet trči za njim. Tu je dobio svoju satisfakciju veliku, ali njegova najveća satisfakcija je sve ovo što radi s hrvatskom reprezentacijom. Pravi uzor, on je inspiracija, njegov život i njegova posvećenost nogometu i obitelji je nešto što je vrlo inspirativno i što oduševljava. Meni su kod njega te neke stvari fenomenalne, on ne vlada reprezentacijom bičem, on to radi komunikacijom i idejama i zbog toga je Hrvatska tako dobra. 


Jeličić smatra da je ovo najljepši božićni poklon za svakog Hrvata: 


- Što se mene osobno tiče, ali vjerujem da dijelim mišljenje i većine Hrvata, obzirom da dolazi Božić, naš blagdan, ja boljeg poklona u smislu obiteljskog poklona nisam mogao poželjeti. S ove pozicije, zahvala njemu, svim igračima što su nas napunili. Ljepše blagdane nije moguće zamisliti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!