Otac Brune Petkovića prognozirao da će sin zabiti Brazilu

10.12.2022.

14:03

Autor: Ruža Ištuk/HRT/I.L.

Ruža Ištuk i Jakov Petković

Ruža Ištuk i Jakov Petković

Foto: HTV / HRT

Nakon što je naša ekipa na zagrebačkom Dolcu razgovarala s Tihomirom Gvardiolom, Joškovim ocem, pridružio im se još jedan ponosni otac, Brune Petkovića.

- Odlično su nagrađeni za svoj dugogodišnji napor, rekao je Jakov Petković koji je uoči dvoboja s Brazilom najavio da će njegov sin, bude li ušao u igru, zabiti bivšim svjetskim prvacima. 


- To je njegovo radno mjesto. On kada igra ima devetku na leđima. Kritiziram ga, ali mi smo roditelji, praktički najveći kritičari. Uoči utakmice s Brazilom smo se čuli. Rekao sam mu: Sine, bubaj i gotovo. Udari, zaboravi tko si.


Utakmicu je gledao u kvartu, feštalo se do dugo u noć.


- Mislim da ću ići sada Argentince gledati, da vidim hoće li se Messi rukovati s našim kapetanom. Normalno da ćemo ih dobiti. Tko će zabiti? Dat će Joško jedan i Bruno.


Petković dolazi iz sportske obitelji.


Kći mi je golmanica Lokomotive, ona je u rukometu. Bruno u nogometu. Ja sam bivši nogometaš. To je uspjeh. Svaki roditelj kad pogleda iza sebe sretan je kada vidi da je za sobom ostavio uspješnu obitelj. Pomagao sam, dijelio savjete. Bilo je i loših trenutaka, ali sve se naplatilo. Ne mislim na materijalno nego na zadovoljstvo borbe se za svoju državu.


Kako objasniti kako se osjeća? 


- Srce kao autobus. To je najprije uspjeh Hrvatske, a onda nas, ukućana. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!