Najveća hrvatska navijačka zastava stiže u Dohu

20.11.2022.

14:58

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Hrvatska zastava na SP-u u Rusiji 2018.

Hrvatska zastava na SP-u u Rusiji 2018.

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Nakon što je prošla gotovo cijeli svijet, sva velika nogometna natjecanja od Portugala do Rusije, najveća hrvatska navijačka zastava, dugačka čak 200 metara, dolazi i u Katar.

Dečki iz Crikvenice dolaze u Dohu dan uoči utakmice s Marokom sa čak 200 metara dugačkom i oko 100 kilograma teškom zastavom.

Najveća hrvatska zastava razvijala se od Poljske do Portugala, od Engleske do Brazila i Rusije, a sada dolazi i u Katar.

U Rusiji se na putu do hrvatskog srebra s njom pokrilo sve ruske trgove, bila je dugačka 96, a široka deset metara.

Bila je pravi magnet za sve navijače. Kratili su je i šivali, a gdje god se pojavila bio je to spektakl.

Najveći show je bio u Nižnjem Novgorodu gdje su dečki iz Crikvenice i Bribira angažirali lokalnu krojačicu Ljubu kako bi zašili dijelove zastave.

- Pronašli smo je na ruskom Njuškalu, kazali su tada sa smiješkom.

Navijači su zastavu koja je tada u orginalu bila dugačka 96 metara zbog problema s transportom morali skratiti na tri dijela uoči utakmice s Argentinom, ali su tada najavili kako će je sastaviti kada se Hrvatska plasira u osminu finala.

Povukli su struju iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslu uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimala brojne tv kuće i fotoreporteri.

- U Dohu dolazi u jednom komadu, ali dvostruko duža, 201 metar, kazao je Dado iz Crikvenice.

Prezentaciju je imala ovoga ljeta na Ribarskom tjednu u Crikvenici kada je razvučena uz rivu, a bila je izvješena i na Istoku maksimirskog stadiona na utakmici s Danskom u Ligi nacija.

- Zastava je spremna, putuje kao cargo teret, a prijevoz me koštao više nego moja zrakoplovna karta, dodao je sa smiješkom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!