Hrvatski navijači atrakcija u Dohi

19.11.2022.

14:49

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Hrvatski navijači u Dohi

Hrvatski navijači u Dohi

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Skupina hrvatskih navijača izazvala je show u središtu Dohe, pojavivši se odjevena u tradicionalne arapsku haljinu, kanduru, ali ukrašenu prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima.

Članovi kluba navijača Mi Hrvati prošetali su Souq Waqifom, središnjom tržnicom u Dohi, odjeveni u tradicionalne bijele duge haljine s karakterističnim hrvatskim kvadratićima.

Standardnim repertoarom navijačkih pjesama, od "Moje domovine" pa do "U boj, u boj", i šetnjom kroz jednu od glavnih turističkih lokacija Dohe bili su prava atrakcija. Ljudi su im prilazili želeći se slikati, snimale su ih brojne novinarske i fotoreporterske ekipe, a zbunjeni prolaznici oduševljeno su im pljeskali.

Svi su se sjajno zabavljali bez ikakvih incidenata i napetosti, čak su marokanske navijače učili pjevati hrvatske pjesme.

Početak svjetskog prvenstva je pred vratima i atmosfera iz dana u dan raste. Hrvatski navijači sjajno su se uklopili u navijačko ludilo koje stiže u Dohu.

- Mi uvijek napravimo šou, bez obzira gdje se pojavimo i gdje igramo, kazao nam je Ivo Stipanović.

- Ima nas 16, iz Osijeka nas je šest, ima nas i iz Zagreba, Dubrovnika, dodao je Goran Bendeković.

Bili su i u Rusiji, kada su se ukrasili šubarama, a ni Covid-19 ih nije zaustavio od dolaska na EURO 2020.

- Ovoga puta idemo do kraja, ostajemo u Dohi do Badnjaka, poručio je Stipanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!