Livaković: Nadam se da ćemo Brazil riješiti prije penala

07.12.2022.

21:12

Autor: Qatara/I.Ž.K./HRT

Dominik Livaković

Dominik Livaković

Foto: Qatara/HTV / HRT

S jednim od junaka utakmice protiv Japana, vratarom hrvatske nogometne reprezentacije Dominikom Livakovićem razgovarao je naš Edin Mahmuljin.

Koja su to pravila kod jedanaesteraca, na što vas tjeraju, s jednom nogom uvijek morate biti na liniji?

- Unatrag par godina su takva pravila, sigurno da je malo golmanima otežano, sjetimo se Sube (Subašića) protiv Španjolske kad je Ramosu obranio penal gdje je izašao, pa mislim da smo mi u malo većem minusu.

- Uvijek mora biti jedna noga na liniji, vidjeli ste koliko puta su vratili penal čim golman malo izađe. Sve na kraju ispadne na emociju, kad ti vrati ako obraniš onda je stvarno loše.

Neki vratari odmah biraju stranu, neki ostanu na liniji, kako je kod tebe?

- Najbitnije mi je ostati miran na početku, po nekom osjećaju i analizi koju dobijem od analitičara Marka, po tome najviše gledam.

Znači, analitičar provjeri sve igrače i koje su njihove navike?

- Da, pokaže mi sve njegove penale unatrag par godina i po tome gledam nagib tijela i neke sitnice, ali na kraju se većinom osloniš na osjećaj.

video thumb

Sad kad su se slegnule emocije, kakav je osjećaj?

- Super je osjećaj biti među osam najboljih, ali već smo se okrenuli Brazilu, već smo ga jutros analizirali, nema puno vremena za misliti unazad. Dolazi nova utakmica, svaka sljedeća je najbitnija tako da se nadam da će sve biti dobro.

Prije SP-a je izašao video s Lukom Modrićem u kojemu te bodri, koliko to znači?

- Svi znamo tko je Luka, on je pravi kapetan. Svi imaju uspone i padove u karijeri, meni je u tom trenutku bilo malo teško, ali kad pričaš tako s kapetanom, kad ti da podršku, onda je sigurno lakše.

Sada slijedi Brazil, jesi li gledao Neymarove penale? On isto ima taj neki pokret, međupokret, koliko to nije fer i koliko to smeta?

- Sigurno da je takvim igračima puno teže obraniti penal, ali nadam se da ćemo mi to riješiti prije penala, zaključio je Livaković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!