Majka Dominika Livakovića: Dugo u noć sam plakala od sriće!

06.12.2022.

19:24

Autor: Ante Kolanović/TVD2/A.M./HRT

Mirjana i Manuela Skoblar, baka i majka Dominika Livakovića

Mirjana i Manuela Skoblar, baka i majka Dominika Livakovića

Foto: TVD2 / HRT

Dramu s jedanaestercima na kraju dvoboja Hrvatske i Japana pratila je i najuža obitelj sjajnog Dominika Livakovića.

Otac Zdravko poručio je da je ponosan na svojega sina, a majka, inače smirena žena - osim kad gleda Dominika - bila je, kaže, nervozna ali svejedno sigurna da ćemo pobijediti.


- Osjećaji su mi se iz stotinke u stotinku miješali, smijala sam se, plakala, plakali smo na glas svi ko da je neko umra a ne, mislim, ne mogu opisati, do dugo u noć sam plakala, ali od sriće, nek plačem i dalje na taj način, briga me, rekla je Dominikova majka Manuela.


S Dominikom se, uz suze i smijeh istovremeno, čula nakon utakmice:


- Ne znam, to je to, to je moja ljubav, moje dite.

A baka Mirjana? E, to je već druga priča. Ona utakmice ne gleda jer su Dominika jednom odnijeli na nosilima s igrališta, a to bakino srce nije moglo podnijeti.


- On je u Privlaci mislim dosta bio sa mnom i didom i stalno je po travi mojoj igra nogomet, na što sam se ja ljutila. Zašto ste se ljutili? Ljutila sam se jer mi je uništava travu i cvijeće, kaže baka Mirjana uz osmijeh.


I dok ulicama Zadra i Hrvatske vlada ludilo i euforija nakon ulaska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, na Stanovima - tišina.


Stadion na Stanovima je mjesto na kojem su ponikli svi veliki zadarski nogometaši - Modrić, Vrsaljko, Erlić, Subašić i posljednji nogometni heroj Livaković.

video thumb

Bivši sportski novinar Bernard Paleka Dominika je uvrstio u svoju knjigu.


- Dominik je oblikovan, formiran u vrlo bitnim godinama kao vratar u Zadru, a svoju nadgradnju stekao je u Zagrebu u Dinamu i reprezentaciji. Golemi potencijal, vrhunski sportaš i pravi čovjek kojemu ne vidim kraja, kaže Paleka.


Prvi trener vrataru hrvatske reprezentacije u školi koju je utemeljio čuveni zadarski nogometni vratar i pedagog Jakov Pinčić.


- Dominik kao Dominik tvrdoglav, uporan, radan, pošten i prije svega izuzetno prihvaćeno dijete, kaže prvi Dominikov trener Josip Miočić.


Majčino i bakino srce veliko kao Hrvatska.


- Da bude takav kakav je cijeli život i da doživljava uspjeh kakav je doživio jučer, kaže Dominikova baka. A baku treba slušati!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!