Kustić: Kada su nas svi otpisivali, mi smo tada bili najjači

18.12.2022.

22:26

Autor: Dnevnik/HRT

Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza

Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza

Foto: Dnevnik / HRT

"Beskrajna sreća", "Hrvatsko čudo", "Bronca puna ponosa", "Vi ste za nas zlatni", naslovi su koji dominiraju hrvatskim medijima. Ne nedostaje ni epiteta koji stižu izvan granica. Oporavili se od Messija, pa Afrikancima srušili snove. Potvrdili status nogometne velesile. Vatreni pripadaju svjetskoj eliti.  

- Neće se emocije još dugo slegnuti, pogotovo nakon ovog veličanstvenog dočeka. Hvala svima, hvala cijeloj Hrvatskoj na ovome. Veselim me što je toliko mladih ljudi na ovom dočeku, to je nešto fascinantno. Svi smo iznenađeni, o tome smo baš pričali u autobusu, rekao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Pokazali smo, dodao je, veliko zajedništvo i mislim da je reprezentacija pokazala jedan veliki karakter.

- Kada su nas svi otpisivali, mi smo tada bili najjači, a to smo i sada pokazali, rekao je.

Naglasio je da je rezultat pokazatelj svega.

- Prava istina je da smo prava nogometna obitelj, jedinstveni. Biti zajedno 34, 35 dana, a da nije bilo niti jedne trzavice među njima, svi su bili zajedno, jedno drugome velika podrška, dodao je.

Bilo je, rekao je Kustić, i suza, posebice poslije utakmice s Argentinom, ali smo bili svi jedna velika podrška jedni drugima, digli se iznad svega i osvojili broncu zlatnoga sjaja.

- To daje jednu snagu svima nama zajedno, dodao je.

Osvrnuo se i na nacionalne stadione, rekao je da se ulagalo u hibridne terene, zbog čega je kvaliteta išla naprijed.

- Igrači iz HNL-a su bili jedni od bitnijih igrača na utakmicama u Kataru. Što se tiče ulaganja u infrastrukturu stadiona, to se gradi za sve ove ljude ovdje, da sutra mogu doći na stadion, da su sigurni, da mogu navijati. Ovo je pokazatelj da trebamo ulagati u to, rekao je.

Istaknuo je da je Luka Modrić pokazao da je najveći igrač u povijesti hrvatskog nogometa, a ovim turnirom je to potvrdio.

- On će uvijek biti dio hrvatske nogometne obitelji i mi za njega uvijek imamo rješenje, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!