Jeličić o Gvardiolu: Na njegovom nivou nije bio ni Luka Modrić s 20 godina

02.12.2022.

22:56

Autor: T.D./HRT/Qatara

Joško Jeličić

Joško Jeličić

Foto: HTV / HRT

Stručni komentator HTV-a Joško Jeličić u emisiji Qatara komentirao je odličnu jučerašnju igru Joška Gvardiola protiv Belgije te rekao kako je iznimno važno da kad je mlad igrač u pitanju, da staneš iza njega i sad se vidi rezultat takvog pristupa.

Izbornik Zlatko Dalić nahvalio je 20-godišnjeg Joška Gvardiola nakon utakmice s Belgijom te rekao da mu nikad nije zamjerio pijenje vode protiv Španjolske na Euru gdje smo iz te akcije primili gol.

Joško Jeličić
je rekao kako je iznimno važno da kad je mlad igrač u pitanju, da staneš iza njega i sad se vidi rezultat takvog pristupa.

- Joško Gvardiol je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti s 20 godina. Na njegovom nivou nije bio ni Luka Modrić s 20 godina, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Prosinečki, ni Alen Bokšić. S 20 godina nitko od njih nije igrao na ovoj razini. Odgovorno tvrdim da na ovom nivou nitko od njih nije igrao. Gvardiolova najveća vrijednost je što je on svjestan toga. Od većine onih kojima je Bog dao nešto, on nije u komfornoj zoni. On radi na sebi i napreduje. Mateo Kovačić nije svjestan koliko je dobar, rekao je.

Jeličić je naglasio kako ga je kod Gvardiola brinulo to što zna da nema djevojku, a "sponzoruše" stoje u niskom startu i znaju njegovu cijenu na Transfermarktu.

- Kad sam vidio njegovu majku i jednu emisiju Knjazovu kako je on odgojen momak, siguran sam da u tom smjeru neće biti nikakvih izazova, rekao je.  

Dodao je kako mu je drago da je napokon FIFA napravila nešto dobro te na svom službenom Twitteru nakon remija Hrvatske i Belgije proglasila Joška Gvardiola "hrvatskim superherojem".

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!