Junak Rijeke Halilović: Malo nas je sreća nagradila

Slavljem protiv Lokomotive u finalu igranom na stadionu Šubićevac u Šibeniku nogometaši Rijeke osvojili su Hrvatski nogometni kup. Strijelac jedinog pogotka bio je Tibor Halilović u 76. minuti.

Rijeka golom Halilovića osvojila Kup!

Rožman: Teška sezona, ali trofej je tu; Tomić: Lopta nije htjela u gol

Mišković: Tamo smo gdje zaslužujemo, ovo je za cijeli grad

- Mislim da se mogla očekivati ovakva utakmica, pogotovo zbog važnosti i kvalitete obje ekipe. Lokomotiva je kroz cijelu sezonu pokazala koliko je kvalitetna. Dosta je presudilo naše iskustvo u takvim utakmicama, a možda nas je malo i sreća nagradila. Pri kraju smo se dizali u formi, vjerovali u našu kvalitetu i karakter, svaka čast dečkima i ekipi, izjavio je junak Rijeke Tibor Halilović, čiji je pogodak Riječanima donio šesti naslov u Kupu.

Za pogodak mu je asistirao Domagoj Pavičić.

- Stvarno se otvorilo, drago mi je zbog cijele ekipe. Naporno smo radili, malo tko je vjerovao u nas. Mislim da je pobjeda zaslužena iako je Lokomotiva imala svoje šanse, rekao je Pavičić.

- Meni osobno je ovo drugi Kup zaredom. Velika je to stvar za cijeli grad i cijeli klub, zaslužili smo taj trofej i možemo slaviti, dodao je Pavičić.

Iza Lokomotive je sjajna sezona u kojoj su osvojili drugo mjesto u prvenstvu izborivši kvalifikacije za Ligu prvaka te stigli do finala Kupa.

- Dosta toga smo promašili. Čestitam Rijeci, mi smo promašili naše šanse, oni su svoju jednu iskoristili, oni slave, mi tugujemo, rekao je kapetan Lokosa Denis Kolinger nakon poraza u finalu.

- Odigrali smo vrhunsku sezonu, ponosan sam na svoje dečke. To su dečki sa strašnim karakterom, na kraju smo dohvatili kvalifikacije za Ligu prvaka. Ostaje žal što nismo pobijedili, ali čestitam Rijeci, dodao je Kolinger.