Adria Tour: Đoković pobijedio, Dimitrov odustao

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković pobjedom 4-3 (3), 4-1 nad sunarodnjakom Peđom Krstinom otvorio je sudjelovanje na zadarskom turniru u sklopu Adria Toura, serije humanitarnih turnira koje je Đoković inicirao.

Đoković je u prvom setu izvukao zaostatak 1-3 i spasio tri set-lopte koje je imao Krstin na početnom udarcu pri vodstvu 3-2.

U skupini koja nosi njegovo ime Đokovića u drugom subotnjem nastupu čeka najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić koji je trebao samo 33 minute za pobjedu 4-1, 4-1 protiv bivšeg Top 10 igrača Bugarina Grigora Dimitrova.

Bugarski tenisač je nakon tog dvoboja odlučio odustati od daljnjeg nastupa, navodeći da se ne osjeća dobro. U sljedećim mečevima Dimitrova će zamijeniti povremeni hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić, koji je tijekom tjedna stigao do polufinala pozivnog turnira HTS-a, ujedno kvalifikacijskog za glavni ždrijeb Adria Toura.

Serdarušićev prvi suparnik u subotnjem večernjem terminu bit će Peđa Krstin.

Prvo iznenađenje zadarskog turnira priredio je 157. igrač s ATP ljestvice Srbin Danilo Petrović, koji je u dva 'tie-breaka' 4-3 (2), 4-3 (1) svladao najboljeg njemačkog tenisača i sedmog na ATP ljestvici Alexandera Zvereva. Petrović je u turnir ušao kao pobjednik pozivnog turnira HTS-a.

Pobjednici skupina će se u nedjelju od 20 sati boriti za naslov pobjednika zadarskog turnira Adria Toura.

Skupina Đoković - 1. kolo
Borna Ćorić (Hrv) - Grigor Dimitrov (Bug) 4-1, 4-1
Novak Đoković (Srb) - Peđa Krstin (Srb) 4-3 (3), 4-1
Skupina Zverev - 2. kolo
Danilo Petrović (Srb) - Alexander Zverev (Njem) 4-3 (2), 4-3 (1)