Budimir iz Mallorce za HRT: Veseli me da se sport vraća

Nakon dva mjeseca pauze, nogometni klubovi u Španjolskoj vraćaju se  treniranju. Svi klubovi La Lige  testirali su svoje igrače, a među njima je i Hrvat Ante Budimir koji igra u redovima Mallorce.

Nakon 49 dana u kućnoj izolaciji Ante Budimir napokon trenira sa svojom Mallorcom. I to u posebnim uvjetima.

- Moramo imati razdvojeno treninge, u malim grupama na različitim terenima, uvijek moraju biti iste grupe, svatko ima svoju loptu, nema dodavanja između nas, nema nikakvih sastanaka, kaže Budimir te priča o testiranju.

- Klasični bris grla i nosa, vađenje krvi, ništa posebno i nije tako bolno. Za dva dana smo dobili rezultate, priča Ante Budimir.

Dosad je objavljeno da je pet igrača pozitivno, u Mallorci su svi zdravi. Datum povratka u natjecanje još nije određen, iako je predsjednik La Lige Javier Tebas rekao da će to vjerojatno biti 12. lipnja.

- Nemamo određen datum. Nismo dobili konkretnu obavijest o tome. Sigurno je da ćemo, ako je to sredina lipnja, imati dovoljno vremena za pripremu, kaže Budimir.

Hrvatski napadač ove je sezone postigao devet pogodaka u dresu Mallorce i jedva čeka povratak na teren.

- Naravno da me veseli ako se sport vraća, imam osjećaj da se onda i druge stvari u našim životima vraćaju u normalu, izjavio je Ante Budimir.

Mallorca je nakon 27 kola u zoni ispadanja na 18. mjestu, s bodom manje od 17. Celte Vigo.