Predsjednik La Lige nada se da će prvenstvo početi 12. lipnja

Predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas je u ponedjeljak izjavio kako se nada da će se prvenstvo u Španjolskoj nastaviti 12. lipnja, gotovo tri mjeseca nakon prekida.

Svi klubovi u prve dvije španjolske lige počele su testiranja igrača na koronavirus prošli tjedan i mnogi su, kao prvak Barcelona, započeli s individualnim treninzima. Real Madrid počinje s individualnim treninzima danas.

- Želim da se prvenstvo nastavi 12. lipnja, ali moramo biti oprezni i nije sve na nogometu, nego i na društvu, svi se moramo fokusirati na poštivanje mjera za zaštitu zdravlja, izjavio je Tebas za španjolsku televizijsku postaju Movistar.
Tebas je potvrdio i da će se sve utakmice igrati bez gledatelja, kao što je slučaj i s njemačkom Bundelsigom koja nastavlja prvenstvo ovaj vikend.

Dodao je i da će raspored biti zgusnut tako da će se utakmice igrati svaki dan.

- I sada kada nemamo gleatelje na tribinama imat ćemo neke inovativne ideje za prijenos utakmica, dodao je. - Bit će nogometa svaki dan jednom kada se La Liga vrati.

Španjolska je liga u nedjelju objavila da je pet nogometaša iz klubova prve i druge lige pozitivno na koronavirus i da im je naloženo da ostanu izolirani u svojim domovima. Neće se moći vratiti na nogometne terene dok ne budu negativni na testiranju na koronavirus.

Tebas je kazao i da su tri člana stožera također pozitivni, ali da je broj zaraženih manji nego što je očekivao, inzistirajći da neće biti povećanja rizika od zaraze za igrače kada se počnu igrati utakmice.

- Zaraza tijekom utakmice je gotovo nemoguća, pokazalo je istraživanje koje ćemo objaviti i prema kojem postoji minimalan rizik na utamicama ako se poštuju sve zadane mjere, istaknuo je Tebas.