Ana Konjuh nakon dugog oporavka planira povratak

S 20 godina bila je 20. tenisačica svijeta, no onda su zaredale ozljede. Iza nje su četiri operacije lakta, a nakon dugog oporavka ponovno normalno trenira. Riječ je o Ani Konjuh koja ovih dana trenira u Zagrebu, a pred televizijskim kamerama okušala se i kao instruktorica. 

Dvadesetdvogodišnju Dubrovkinju zatekli smo u studiju HRT-a gdje se pridružila mnogim sportašima u vritualnoj učionici za djecu s korisnim savjetima za vježbanje. Osmjeh na licu govori kako su ozljeda i problemi s laktom iza nje.

Svjesna je kako će povratak biti težak no volja i želja nikada nisu izostali.

- Trebat će mi dosta da se psihički vratim u sav taj ritam mečeva, turnira, putovanja, što do sada nisam imala, ali prošla sam sve to i sve će na vrijeme sjesti. Ne trebam razmišljati o rezultatima jer oni će doći sami od sebe, rekla je Ana.

U Zagrebu trenira zajedno s svojim timom, za nekoliko tjedana trebala je imati svoj povratak na teniske turnire no koronavirus poremetio je planove.

- Planirali smo povratak u svibnju - lipnju, ali sad ne znam što će biti s obzirom na cijelu situaciju, rekla je Ana, te otkrila boji li se koronavirusa:

- Svi se malo bojimo, nije bezazlena situacija. Pokušavam ne izlaziti u veće skupine, treniram s najužim timom i izbjegavamo teretane, rekla je.