Dušebajev: U dobroj smo formi, ali to nije bitno u finalu

Španjolski reprezentativac Alex Dušebajev najavio je finalni okršaj protiv Hrvatske za europski naslov. Ove dvije reprezentacije već su igrale na prvenstvu, u drugom krugu odigrale su bez pobjednika.

Červar: Želimo ići do kraja, to bi bio strašan podvig
Duvnjak: Spavali smo slabije, ali slatko; Musa: Nema straha
Rukometaši u Zagrebu u nedjelju oko ponoći

Hrvatska u finale ulazi umornija, posebno nakon polufinala protiv Norveške koje je s dva produžetka trajalo 80 minuta.

- Nismo ni mi toliko odmorni, bilo je teško dosad, no kao i što za nas, tako i za Hrvate. Sad je ostalo samo finale, bit će borba, sve ćemo od sebe dati, ali kao i Hrvati, najavio je Dušebajev.

- Neće se riješiti do zadnje minute, sekunde, kao što je i uvijek kad igraš protiv ekipe kao što je Hrvatska, ne možeš se opustiti nijednu sekundu, dodao je.

Dušebajev na prvenstvu prosječno zabija četiri golova po utakmici, a tom učinku dodaje i četiri asistencije. Napadački snažni Španjolci će pokušati biti bolji od čvrste hrvatske obrane.

- Znam da su umorni, možda nemaju takvu rotaciju kao mi, imaju igrače s punom minutažom na ovom turniru, ali kad imaš toliko navijača da na tribinama izgleda kao Arena u Zagrebu, to još da ekstra energije kad ti nedostaje. Možda su oni umorni, ali znamo da se žele boriti i doći do kraja. Mi ćemo dati sve od sebe da uzmemo to zlato, kaže Dušebajev.

Nahvalio je španjolski reprezentativac hrvatsku obranu i kapetana Domagoja Duvnjaka koji igra u strašnoj formi.

- Protiv hrvatske obrane je teško, Duvnjak je u velikoj formi, jedan je od najboljih na turniru. Zasluženo su u finalu, borili su se u obrani, nitko im nije dao 30 golova. Kad im golman brani, osjećaju se puno bolje i imaju više snage u napadu, kaže Dušebajev.

- U dobroj smo formi, ali to nije bitno u finalu. I mi i oni smo dobro igrali da bi došli do finala. Sad se samo treba truditi u finalu i dati sve od sebe da se osvoji finale. Sigurno se ništa neće riješiti do zadnje sekunde, zaključio je 27-godišnjak.