Červar: Želimo ići do kraja, to bi bio strašan podvig

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon prospavane noći i plasmana u finale Europskog prvenstva još se jednom osvrnuo na pobjedu protiv Norveške te je najavio finale sa Španjolskom.

- Vidjeli ste da je to bio jedan horor, utakmica za koju ne znam da li je ikad u povijesti bila ovako napeta, što da vam kažem. Rekao sam da treba odati priznanje igračima, Norvežani su bili favoriti, teška je bila utakmica. Pokazali smo mentalnu jakost, odlučila je i obrana, u kriznim momentima je bilo dobro, bilo je puno junaka na čelu s našim liderom, ali uvijek sam rekao da je tim najjači. Nakon deset godina, ispalo je da sam taj koji se oprostio medaljom i vratio s time. Sutra je novi dan, želimo pokušati ići do kraja, to bi bilo stvarno strašno. Nitko nije računao da bi se mogli vratiti na vrh svjetskog rukometa, iako je imala Hrvatska kontinuitet rezultata. Igrači su heroji, rekao je Lino Červar.

Bit će to osmo finale Hrvatske na velikim natjecanjima. Dvaput je Hrvatska bila u finalu Olimpijskih igara i oba puta je otišla do kraja. Tri puta su hrvatski rukometaši igrali finale Svjetskih prvenstva, a zlato su osvojili samo iz prvoga 2003. godine u Portugalu. Ovo je treće finale na europskim prvenstvima.

- U najgorem smo položaju, igrači su umorni, Cindrić nije ni mogao ući u igru. Ovi igrači, koji su najviše sudjelovali su umorni, svi pomažu, ali publika nas diže da izvučemo dodatnu energiju, rekao je Červar.