Snježnu kraljicu otvara Vlhova, Shiffrin starta sedma

Bliži se početak Snježne kraljice na Sljemenu. U ženskoj utrci Svjetskog skijaškog kupa koja je na rasporedu u subotu u 13 sati, odnosno druga vožnja u 16.15 sati, Hrvatska će imati dvije predstavnice - Idu Štimac i Leonu Popović.

Upravo je Popović najavila dobru formu uoči subotnje utrke osvajanjem prvih bodova u slalomu prošlog vikenda u Lienzu.

Prva će se niz sljemensku stazu spustiti Slovakinja Petra Vlhova kojoj je na ždrijebu održanom na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava pripao startni broj 1. Vlhova je dva puta zauzimala druga mjesta na Sljemenu, 2017. i prošle godine, a i ove je sezone dva puta bila druga u slalomima za Svjetski kup, u Killingtonu početkom prosinca i Lienzu prije pet dana.

Druga će sa starta krenuti Švicarka Michelle Gisin, a treća Austrijanka Katharina Liensberger. Braniteljica naslova "Snježne kraljice", četverostruka sljemenska pobjednica i najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin na izvlačenju je dobila startni broj sedam.

Hrvatske predstavnice Leona Popović i Ida Štimac dobile su visoke startne brojeve, pa će tako Popović startati 71., a Štimac pretposljednja, 73.Prva vožnja subotnjeg ženskog slaloma na Sljemenu je u 13 sati, a druga je u 16.15. Obje možete pratiti u prijenosu na Drugom programu HTV-a.


Organizatori poručuju da je staza u savršenom stanju i spremna za najbolje skijašice i skijašice svijeta.