Leona Popović: Rezultat iz Lienza veliki je motiv

Dva dana prije početka Snježne kraljice, u Zagreb polako stižu najbolje slalomašice svijeta. Hrvatska će imati dvije predstavnice - Idu Štimac i Leonu Popović.

Osmero hrvatskih predstavnika na utrkama Snježne kraljice

Upravo je dvadesetdvogodišnja Leona potvrdila dobru formu uoči subotnje utrke osvajanjem prvih bodova u slalomu prošlog vikenda u Lienzu. Sa startnim brojem 69 izborila je drugu vožnju i završila na 26. mjestu te tako stigla do prvih slalomskih bodova u karijeri.

- Sama sebe sam malo iznenadila. Uspjela sam dobro odskijati, staza mi je odgovarala, a i uvjeti na stazi bili su dosta dobri za visoke brojeve. Sve mi se nekako poklopilo, rekla je Leona Popović kojoj je ovo povratnička sezona nakon teške ozljede koljena te operacije križnih ligamenata.

- Rekla sam da ove sezone neću ništa forsirati, nego postepeno i polako pokušati što bolje odraditi utrke. Tek je početak sezone i dosta se dobro osjećam, ulovila sam i neku formu tako da mislim da je zasad jako dobro.

Osvajanje novih bodova u slalomu za Leonu bi bio nastavak dobre sezone.

- Sigurno da je motiv skijati na Snježnoj Kraljici, ipak je to domaća utrka, sve je nekako drugačije, posebnije i sigurno da je motivacija još veća.

Uz Leonu na startu crvenog spusta u subotu bit će i mlada Riječanka Ida Štimac.

Ždrijeb startnih brojeva za najbolje slalomašice svijeta sutra je od 18 sati na klizalištu na Tomislavovu trgu, dok su vožnje na rasporedu u subotu u 13, odnosno u 16.15.