Bez panike

Ne treba nam to… ali stvarno ne treba…

Dobro nije nam trebalo niti ovo trošenje živaca i snage protiv Filipina, ali sad bi bilo najgore zgražati se nad tim i provesti silno vrijeme u analizi svega i svačega.

Onih prvih (dobrih!) 15 minuta već sutra treba barem udvostručiti i to je to.

Da nije naša reprezentacija u pitanju pričali bi o ljepoti svjetskog prvenstva, raznovrsnoj mošarci koju može donijeti, o simpatičnoj momčadi Filipina, koja igra potpuno netipično u odnosu na veliku većinu drugih reprezentacija.

Ovako, išli su nam na živce i jedni i drugi, ali ponovno najvažnije – POBJEDA JE TU! Prva, premijerna, početna, kako Vam je draže, a znate već kako je svaki početak težak.

Što smo vidjeli od naših. Vidjeli smo veliku volju i želju, onih par trenutaka nervoze također treba gledati kao nešto pozitivno, jer i njima je bilo jasno da mogu i moraju bolje od ovoga. Pojedinčnoo, vidjeli ste u kakvu se igračinu pretvorio Bojan Bogdanović. Napadački strašno raznovrstan, još da su suci imali isti kriterij jer dva Filipinca naganjala su ga cijelu utakmicu. Kako je samo hladno i mirno stavio slobodna bacanja u završnici! Na kraju za početak 26 postignutih poena uz 50 posto šuta, pa je tako na 10. mjestu povijesne ljestvice dostigao Nikšu Prkačina, sada obojica imaju po 990 poena u dresu hrvatske reprezentacije. Idući cilj, već sutra – 1000 poena.

Kruno Simon ponovno je bio ključan u kreaciji, Šarić krenuo izvrsno, ali kao da su ga prekršaji uveli u nepotrebnu nervozu. Tomić, po meni, na pravome putu – 8 poena, 10 skokova i 4 asistencije, teško ćete naći još kojeg centra koji može pokazati takve brojke. Lafayette u premijeri, pomalo suzdržan, ali jasno se vidi da mu i Repeša i momčad vjeruju.

Ali već sutra očekujemo da svi budu još i bolji. Argentince sigurno bolje poznaju, barem najveći dio reprezentacije. Podcijeniti ih neće, bez obzira što Scola i društvo u pripremama nisu briljirali. Te utakmice su jedna priča, ove na prvenstvu sasvim druga…

Meni je strašno žao što nema Ginobilija i Delfina, koji su strašni igrači, ali s njihovim izostankom posao je našima sigurno olakšan, pa bi bila šteta to ne iskoristiti.

P.S. Ako netko zna Brunu Šundova, nek mu prenese pozdrave Filipinaca, pitali su za njega!!!

Ocijeni članak