Joe Burrow postao najbolje plaćeni igrač u povijesti NFL-a

08.09.2023.

08:37

Autor: A.V./HRT/Hina

Joe Burrow

Joe Burrow

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Vođa napada Cincinnati Bengalsa Joe Burrow dogovorio je dodatnih pet godina ugovora sa svojom dosadašnjom momčadi za 275 milijuna američkih dolara, što ga čini najbolje plaćenim igračem u povijesti Nacionalne lige američkog nogometa (NFL), objavili su američki mediji.

Ugovor uključuje zajamčenih 219 milijuna američkih dolara, objavio je američki ESPN.

Burrow je u prošloj sezoni imao 68,3% točnih dodavanja kojima su njegovi suigrači osvojili 4475 jarda i ostvarili 35 polaganja (touchdown). Bengalsi su osnovni dio sezone završili s učinkom 12-4 i osvojili naslov prvaka sjeverne divizije u svoje konferenciji (AFC).

Malo im je nedostajalo da drugu sezonu zaredom dođu i na Super Bowl, jer su ih Kansas City Chiefs u utakmici za naslov u AFC-u pobijedili s tijesnih 23-20, a kasnije i osvojili Lombardijev trofej.

Danas 26-godišnji Burrow je 2020. bio prvi izbor NFL drafta, a za Bengalse je u svojoj 'rookie' sezoni nastupio u deset utakmica. Svojim je dodavanjima osvojio 2688 jarda za 13 polaganja, uz pet presječenih dodavanja.

U prve tri sezone je njegovim dodavanjima osvojeno 11.774 jarda, postignuta su 82 'touchdowna', a imao je 31 presječeno dodavanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!