Hrvatskoj oduzeto domaćinstvo Svjetskog prvenstva u krosu

18.09.2023.

20:07

Autor: Sport/Dnevnik

Dok se sportaši nadmeću u svladavanju daljina, visina i brzina, u Hrvatskom atletskom savezu, čini se, nešto ozbiljno ne funkcionira jer kako drugačije objasniti oduzimanje domaćinstva za Svjetsko prvenstvo u krosu kojemu su Medulin i Pula trebali biti domaćini sljedeće godine.

Predsjednik Saveza kaže da je birao krive istarske suradnike među kojima ističe Roberta Franjkovića, no financije su, čini se, uzrok i motiv svim sukobima, koji su ovom prigodom poražavajući za ono što se u hrvatskom sportu smatra iznimno bitnim - a to je organizacija velikih priredbi.


- Svjetska atletika je jasno rekla da zbog pokušaja mijenjanja proračuna bez njihova znanja. Zbog mijenjanja proračuna u nekim drugim okvirima, ali i zbog odnosa između Hrvatskog atletskog saveza i "host" partnera Atletskog kluba "Maraton 2000", rekao je Ivan Veštić, predsjednik HAS-a.


- Je li tu problem, iz tog kluba vas optužuju da ste sabotirali to prvenstvo?, upitao je novinar Veštića.


- Ja, koji sam svoj obraz stavio, teško... Činjenica je da smo mi imali problema s financijama dok Vlada nije donijela odluku, tada za nas više nije bilo problema i odlučnosti da to napravimo. Činjenica je da smo imali oko 75 posto budžeta osiguranog i činjenica da smo platili depozit. Je li vam malo smiješno da vam svjetska atletika nije uzela prvenstvo kada ništa niste imali, a da vam raskida ugovor kada imate to? Mi smo i dalje opredijeljeni da i dalje organiziramo Svjetsko prvenstvo, ali s drugim "host" partnerom, ne s ovim. Ovaj je gospodin bio kooperativan do trenutka kada je okrenuo: "To je sad moj projekt." Sinko nije to tvoj projekt, radio je opstrukciju savezu. Izgubli smo svi, meni je žao što svjetska atletika nije više stala na stranu svog partnera, nego jedan irelevantan klub stavlja kao svog partnera. Ja jesam pogriješio i to mi je krivnja, krivoga čovjeka sam odabrao, rekao je Veštić.


Svoju će stranu priče u srijedu iznijeti prozvani atletski djelatnici iz Pule i Medulina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!