Zou najbolji na ručama, Guan na gredi, bronca za Biles

03.08.2021.

13:08

Autor: Hina/HRT

Zou Jingyua

Zou Jingyua

Foto: Mike Blake / REUTERS

Kinez Zou "zlatni" je na ručama, dok je njegova sunarodnjakinja Chenchen Guan osvojila zlatnu medalju na gredi na Olimpijskim igrama u Tokiju.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Dvostruki svjetski prvak iz ove discipline (2017, 2018), Kinez Zou je pobijedio na ručama s rezultatom 16.233 što je najveći rezultat od svih gimnastičara ili gimnastičarki na ovim Igrama.

Srebro je osvojio Njemac Lukas Dauser sa 15.700, dok je broncu osvojio Turčin Ferhat Arican sa 15.633 postavši prvi gimnastičar u svojoj zemlji koji je osvojio olimpijsku medalju.

U finalu grede slavila je Kineskinja Chenchen Guan ispred sunarodnjakinje Xijing Tang i Amerikanke Simone Biles.

Guan je pobijedila s rezultatom 14.633, Tang je bila druga sa 14.233, dok je Biles osvojio 14.000 za osvajanje bronce. Amerikanka se plasirala u četiri finala po spravama, no nastupila je samo na gredi.

Biles je tri puta bila svjetska prvakinja na gredi, no ovoga puta je osvojila broncu što je smatrala velikim uspjehom nakon drame koju je proživljavala posljednjih dana.

Amerikanka se nakon preskoka u ekipnom višeboju povukla s natjecanja zbog problema s mentalnim zdravljem.

- Ponosna sam što sam uoće nastupila nakon svega što sam prošla, kazala je Biles koja je na OI u Rio de Janeiru osvojila četiri zlata i srebro.

- Ova medalja je definitivno slađa. Ovu ću cijeniti još više nakon svega što sam prošla, dodala je Biles za koju je ovo druga medalja u Tokiju nakon ekipnog srebra.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!