15:25 / 24.07.2021.

Autor: A.M./Hina

Zlata za Wongpattanakit i Dell'Aquilu, druga medalja Srbije

Vito Dell'aquila i Mohamed Khalil Jendoubi nakon finalne borbe

Vito Dell'aquila i Mohamed Khalil Jendoubi nakon finalne borbe

Foto: Murad Sezer / REUTERS

Tajlanđanska taekwondoašica Panipak Wongpattanakit nova je olimpijska pobjednica u kategoriji do 49 kg, a Talijan Vito Dell'Aquilla osvojio je olimpijsko zlato u kategoriji do 58 kg.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Panipak Wongpattanakit je prije pet godina u Rio de Janeiru osvojila brončano odličje, a na najviše mjesto pobjedničkog postolja u Tokiju popela se pobijedivši u finalu Španjolku Adrianu Cerezo Iglesias s minimalnih 11-10.


Brončana odličja u ovoj kategoriji, u kojoj je hrvatska predstavnica Kristina Tomić poražena u prvom kolu od Kolumbijke Ramirez Vargas, osvojile su Srpkinja Tijana Bogdanović i Izraelka Abishag Semberg.


U muškoj kategoriji do 58 kg Vito Dell'Aquilla je do svog prvog olimpijskog zlata došao pobijedivši u finalu Tunižanina Mohameda Khalila Jendoubija sa 16-12. Brončane medalje osvojili su južnokorejski borac Jang Jun i Rus Mihail Artamonov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!