"Radilo se 15,16 sati dnevno, nadamo se da je dobro ispalo"

13.08.2021.

09:50

Autor: Dobro jutro Hrvatska/M.Š./HRT

Molnar i Validžić u "Dobro jutro, Hrvatska" o praćenju Olimpijskih igara

Molnar i Validžić u "Dobro jutro, Hrvatska" o praćenju Olimpijskih igara

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

HRT je pripremio preko 300 sati programa za gledatelje HTV-a, a vezano uz praćenje Olimpijskih igara u Tokiju. Tom prigodom u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" gostovali su Martina Validžić te Ivan Dorian Molnar.

- Cijela je ekipa doista odradila junački posao, radilo se tri tjedna po 12 sati dnevno, bez slobodnog dana, vrlo smo malo spavali. Nitko nije ni mogao spavati, jer je uzbuđenje bilo što ste u zemlji koja je totalno drugačija od drugih, nevjerojatno. Svi smo bili u petoj brzini, govori Martina Validžić o vremenu provedenom u Tokiju na Olimpijskim igrama.

Bilo je intenzivno i naporno, ali fascinatno, dodaje Validžić.

- Gdje se god kamera okrene zanimljivo je, čak i pod tim ograničavajućim okolnostima, još je bilo uzbudljivije i izazovnije. To je novinarska priča, ističe.

U svakom slučaju radilo se o specifičnom praćenju Olimpijskih igara.

- Radilo se o svojevrsnoj karanteni. Ruta nam je bila hotel, IBC (International Broadcasting Center) gdje smo radili i montirali, dodaje Validžić.

Martina Validžić i navijač Hajduka u Japanu

Martina Validžić i navijač Hajduka u Japanu

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Ivan Dorian Molnar ističe da se u Zagrebu pratio program na način da je bio na vezi s Vikijem Ivanovićem od 7 ujutro, ili po tokijskom vremenu od 14 sati.

- Koordinirali smo i osmišljavali sadržaj, pripreme emisije, gostiju, uglavnom, radni je dan trajao otprilike 15, 16 sati. Naravno bilo je i stvari iz ranijih termina, što se htjelo pogledati, primjerice braća Sinković u dva ujutro ili neka košarka u četiri ili pet sati ujutro. Tu je bio i vaterpolo koji je išao oko osam, devet ujutro po hrvatskom vremenu.

Ivan Dorian Molnar

Ivan Dorian Molnar

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Validžić govoreći o Japancima, kaže da se radi o iznimno ljubaznom narodu, zapravo najljubaznijem na svijetu.

- Znalo se dogoditi da nas odvjedu pješke pet minuta do neke stanice koju smo tražili, a potom se vrate natrag. Tko bi to napravio u Europi? Oduševljena sam njihovom kulturom, tradcijom, ponašanjem, ljubaznošću i gostoprimstvom. 

- Bilo je lijepo ugostiti brojne sportaše, potrudili smo imati goste za sportove koji su nam u fokusu bili taj dan. Također, promovirati sportove koje manje vidimo na televiziji. Tipa karate, veslanje, stolni tenis, taekwondo. Sve to skupa bilo je odlično iskustvo, ističe Molnar. 

Dodaje da su ovo druge najuspješnije Igre za Hrvatsku od samostalnosti. Osvojili smo tri zlata, tri srebra i dvije bronce. 

- Neki sportaši su zaista bili blizu. Sandra Perković na četvrtom mjestu, Ivan Kvesić imao priliku, potom naši vaterpolisti. Potom i Barbara Matić, bila je nadomak bronce, kao i hrvači Ivan Huklek i Božo Starčević... Ne možemo nikoga staviti ispred nekog drugog. Kao da su svi osvajači olimpijskih odličja, zaključuje Molnar. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!