09:08 / 27.07.2021.

Autor: K.L./Hina

Povijesno olimpijsko zlato za Bermudu

Dodjela medalja u triatlonu

Dodjela medalja u triatlonu

Foto: Hannah Mckay / REUTERS

Triatlonka Flora Duffy u utorak je postala prva sportašica u povijesti olimpijskih igara koja je pod zastavom Bermude osvojila naslov olimpijske pobjednice.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

To je ukupno druga medalja u povijesti za ovu otočnu državu, britanski teritorij u sjevernom dijelu Atlantskog oceana, a prvu je osvojio boksač Clarance Hill 1976. u Montrealu, gdje je bio treći u teškoj kategoriji.


Kako bermudsku olimpijsku reprezentaciju u Tokiju čine samo Duffy i veslač Dara Alizadeh, nesumnjivo će ova državica statistički biti među najuspješnijima, s obzirom na broj sportaša koje su poslali u Tokio.


Tridesettrogodišnja Duffy je do najvećeg uspjeha u karijeri stigla u posljednjoj, trkačkoj dionici, nakon što je plivački dio (1500 m) završila na šestom mjestu, a nakon 40 km biciklističke dionice došla na treće mjesto.


Već nakon 2,5 km trkačkog dijela Duffy je prešla u vodstvo koje je zadržala do kraja utrke.


Srebrnu medalju osvojila je Britanka Georgina Taylor-Brown sa zaostatkom od 1:14 minuta za pobjednicom, a treća je bila Amerikanka Katie Zaferes, koja je ciljem prošla 1:27 minuta nakon Duffy.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!