07:17 / 24.07.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Poraz Tomić u 1. kolu: Ovo nije bio moj dan

Kristina Tomić izgubila u 1. kolu

Kristina Tomić izgubila u 1. kolu

Foto: Murad Sezer / Reuters

Hrvatska reprezentativka u Taekwondou Kristina Tomić (26) izgubila je u svom prvom nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju, u dvoboju 1. kola u kategoriji do 49 kilograma bolja od Tomić bila je Kolumbijka Andrea Ramirez Vargas.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Sredinom treće runde Kolumbijka je povela sa 25-5 pa je dvoboj prekinut zbog prevelike razlike u bodovima.

Kako je Kolumbijka u dvoboju punom preokreta potom izgubila od Turkinje Yildirim s 31-30, Tomić je izgubila šansu za nastavak natjecanja kroz repesaž.

- Definitivno sam razočarana, očekivala sam puno, puno više. Dugo sam se spremala za svoj prvi olimpijski nastup, ali očito nije bio moj dan. Mi smo spremali istu taktiku kao i u zadnjem meču u kojem sam je pobijedila, ali je i ona ovaj puta pokazala sasvim drugačiji stil. Očito se pripremila za mene, kazala je Tomić, članica TK Osvita iz Zagreba.

Tomić (26) je europska prvakinja iz Kazanja 2018. godine, dok u svojim vitrinama ima i dvije bronce sa svjetskih prvenstava iz Južne Koreje 2017. i Engleske 2019. godine.

Tomić je poznata i kao jedina vrhunska taekwondašica koja ima dijagnosticirani dijabetes, a ovo su joj bile prve Olimpijske igre.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!