06:07 / 24.07.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

OI Boks: Pobjeda Nikoline Ćaćić

Hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić pobijedla Amerikanku Yarisel Ramirez

Hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić pobijedla Amerikanku Yarisel Ramirez

Foto: Ueslei Marcelino / Reuters

Hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić pobijedila je u dvoboju 1. kola kategorije do 57 kilograma Amerikanku Yarisel Ramirez jednoglasnom odlukom sudaca.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Dvadesetogodišnja Ćaćić prva je hrvatska boksačica koja je ikad nastupila na Olimpijskim igrama, a ubilježila je i prvu pobjedu, iako nije bila favoritkinja protiv jednako mlade Amerikanke.

No, Ćaćić je pokazala izuzetnu vještinu i zrelost za svoje godine, kažnjavala je odličnim kontrama vidno umornu Amerikanku, pogotovu u trećoj rundi. Ramirez je porijeklom Kubanka rođena u Guantanamu, svjetska juniorska prvakinja iz 2015. i brončana s Panameričkih igara 2019. godine.

- Ono što sam htjela je da uživam u svakoj minuti u ringu, nisam htjela da me svlada bilo kakav pritisak ili strah. Znam da uvijek kad uđem u ring čiste glave napravim najbolje stvari i onda dolaze rezutati, kazala je Ćaćić, za koju novinari iz ostalih zemalja nisu mogli vjerovati da ima tek 20 godina i da su joj ovo prve Igre.

- Ovo je za mene tek početak, smatram boks kao igru, dobra sam u tome i nadam se da ćete me dugo, dugo gledati. O sljedećoj protivnici ne razmišljam, nećemo je ni gledati jer tako radimo otkad sam počela boksati. Trener će me kasnije uputiti u protivnicu, kazala je Ćaćić koju u šesnaestini finala u ponedjeljak čeka iskusna Kanađanka Caroline Veyre (32).

- U Olimpijskom selu sam u sobi s Snježanom Pejčić. Nisam baš od nekog movinga, treniram, prošećem, čitam knjigu u sobi i želim maksimalno čuvati energiju, a ne ih trošiti na usputne stvari, zaključila je Ćaćić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!