Nelly Korda olimpijska prvakinja

07.08.2021.

10:39

Autor: HRT/Hina

Nelly Korda

Nelly Korda

Foto: Murad Sezer / REUTERS

Najbolja golfašica svijeta 23-godišnja Amerikanka Nelly Korda osvojila je zlatnu medalju na olimpijskom turniru u Tokiju koji je završila s jednim udarcem prednosti ispred najbližih pratiteljica, Japanke Mone Inami i Novozelanđanke Lydije Ko.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Nelly Korda je u četiri kruga olimpijskog natjecanja imala ukupno 267 udaraca, što je 17 manje od prosječnog rezultata za teren u Kasumigaseki Country Clubu, a prednost pred konkurenticama je napravila drugog dana natjecanja, kad je za svladavanje 18 rupa trebala samo 62 udarca.

Ipak, o odličjima je odlučivala posljednja rupa na kojoj je Korda imala četiri pokušaja te tako osvojila zlato. Četiri udarca je trebala i Lydia Ko, dok je Japanka Mone Inami s pet udaraca izgubila mogućnost doigravanja za zlato te je morala u razigravanje za srebrno odličje s Ko.

Ponovno su se odmjerile na 18. rupi na kojoj je Inami do rupe došla u četiri pokušaja, a Ko u pet te se morala zadovoljiti broncom.

Nakon što je pospremila zadnju lopticu u rupu, novoj olimpijskoj pobjednici je prva u zagrljaj došla pet godina starija sestra Jessica Korda, koja se također natjecala i osvojila 15. mjesto.

Nelly Korda je kćer proslavljenog češkog tenisača Petra Korde, osvajača Australian Opena 1998., godine u kojoj je Nelly došla na svijet šest mjeseci poslije očeva trijumfa u Melbourneu. I njezina majka Regina Rajchrtova bila je tenisačica, koja je predstavljala Čehoslovačku na Olimpijskim igrama 1988. u Seoulu. Nelly ima i mlađeg, 21-godišnjeg brata Sebastiana koji je trenutačno 45. tenisač svijeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!