21:19 / 22.07.2021.

Autor: K.L./HIna

Gvineja ipak nastupa u Tokiju

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Phil Noble / REUTERS

Petero gvinejskih sportaša ipak će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje počinju u petak, konačna je odluka tamošnjeg ministarstva sporta.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Ranije u četvrtak gvinejski ministar sporta Sanoussy Bantama Sow izjavio je kako njegova zemlja neće sudjelovati na Igrama zbog "ponovnog oživljavanja inačica virusa COVID-19", a ta je odluka naišla na brzu reakciju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) koji je izrazio "veliko iznenađenje zbog ovakve odluke u posljednji trenutak".

- Uvjereni smo kako se radi o nesporazumu jer svi znate kako su poduzete sve potrebne mjere kako bi se osiguralo zdravlje svih sudionika Igara, objavio je MOO.

Reakcija MOO-a imala je pozitivan učinak jer je gvinejska vlada pristala na sudjelovanje svojih sportaša na Igrama.

Gvineju će u Tokiju predstavljati trkačica na 100 metara Aissata Deen Conte, džudaš Mamadou Samba Bah, hrvač Fatoumata Yarie Camara te plivači Mamadou Tahirou Bah i Fatoumata Lamarana Toure.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!