09:35 / 28.07.2021.

Autor: K.L./Hina

Biles odustala i od nastupa u višeboju

Simone Biles

Simone Biles

Foto: REUTERS / REUTERS

Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena Amerikanka Simone Biles odustala je od nastupa u pojedinačnom višeboju na olimpijskim igrama u Tokiju.

#Tokyo2020

#Tokyo2020

Foto: Tokyo 2020 / HRT

Simone Biles povukla se iz pojedinačnog višeboja, dan nakon što je šokirala svijet povlačenjem iz ekipnog natjecanja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Nakon daljnje medicinske procjene, Simone Biles se povukla iz pojedinačnog višeboja. Zdušno podržavamo Simoneinu odluku i pozdravljamo njezinu hrabru odluku dajući prednost zdravlju. Njezina hrabrost još jednom pokazuje zašto je mnogima uzor, objavila je Američka gimnastička federacija.

U izjavi se navodi kako će se dodatnim pregledima ocijeniti može li Biles nastupiti u finalu po spravama koje tek slijedi.

- Biles je donijela ovu odluku kako bi se mogla usredotočiti na svoje mentalno zdravlje, objavio je USA Gymnastics.

U utorak se 24-godišnja gimnastičarka povukla u ekipnom natjecanju nakon što je izvela samo jedan preskok.

- Ne vjerujem više sebi. Pokušala sam izaći za ekipu, no moram se usredotočiti na svoje mentalno zdravlje.

Glasnogovornik Međunarodnog olimpijskog odbora Mark Adams rekao je ranije kako MOO ima "veliko poštovanje i podršku" prema Biles.

Adams je rekao da je mentalno zdravlje i dalje veliki problem i da je to stvar na kojoj organizacija radi već neko vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!