10:16 / 06.02.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Uvjeti za pozitivne sportaše se popravljaju, ali su i dalje loši

ZOI u Pekingu

ZOI u Pekingu

Foto: Marko Djurica / REUTERS

Situacija se barem malo promijenila, u pozitivnom smislu, kada je u pitanju život sportaša koji se zbog pozitivnih testova na COVID-19 nalaze u izolaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

No, s obzirom na to kakve informacije šalju pojedine reprezentacije očito organizator Igara nije zaraženim članovima svake reprezentacije ravnomjerno popravio svakodnevicu. Primjerice, njemački sportaši su među onima koji su zadovoljni promjenama.

- Od subote smo uspjeli postići značajno poboljšanje uvjeta za naše sportaše, rekao je njemačkim novinarima Dirk Schimmelpfening, šef njemačkog tima.

Samo dan ranije iz njemačke reprezentacije su uvjete u kojima su živjeli njihovi zaraženi sportaši nazvali neprihvatljivima, a trenutačno je pozitivan na koronavirus, između ostalih, i Eric Frenzel, natjecatelj u nordijskoj kombinaciji, koji iza sebe ima šest osvojenih olimpijskih medalja u karijeri.

Pod neprihvatljivim su Nijemci aludirali na male i prljave sobe, neispravnu internetsku vezu u sobama, slabu i hladnu hranu…

- Sada naši sportaši imaju zadovoljavajuće uvjete. Imaju veće sobe, ispravni wi-fi, sobni bicikl te su sobe kompletno primjerenije za vrhunske sportaše, izvijestio je Schimmelpfening.

No, nisu svi imali pozitivni pomak u tome pa su se tako javno oglasili iz finske hokejaške reprezentacije budući je njihov reprezentativac Marko Anttila trenutačno u izolaciji.

- On je veliki momak, a hrana koju dobiva je sve samo ne primjerena. Osim što ima pozitivan test i njegova je budućnost neizvjesna, psihički je teško proživljavati u ovakvim uvjetima u sobi, rekao je hokejaški finski trener Jukka Jalonone.

Svi oni koji su pozitivni, izolaciju mogu napustiti tek kada unutar 24 sata dobiju dva uzastopna negativna PCR testa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!