Uoči početka ZOI-ja dobre želje poslane u svijet

31.01.2022.

19:54

Autor: Mirna Zidarić/Sport/Dnevnik/I.Ž.K./HRT

Uoči ZOI-ja u Pekingu

Uoči ZOI-ja u Pekingu

Foto: Screenshot: HTV / HRT

U Kini se dočekuje lunarna Nova godina koja počinje 1. veljače i bit će u znaku Tigra. Iako je to najsvečaniji dan u godini, brojni sportaši i sportske delegacije koji su stigli kako bi sudjelovali na Olimpijskim igrama provest će ga u balonu i pod brojnim restrikcijama kako ne bi došlo do širenja koronavirusa koji je već zabilježen kod 119 sudionika.

Osim sportaša, i nekoliko je stotina novinara iz cijelog svijeta već stiglo u Peking, kako bi neumorno pratili borbe za olimpijska odličja koje počinju 4. veljače.

Kao i sportaši, i novinarske ekipe moraju slijediti stroge protokole, testirati se i boraviti u balonu uz potpuno izbjegavanje kontakata s onima koji nisu dio organizacijskog tima. No, oni koji jesu, vrijedni kineski volonteri, priredili su svojim gostima dio svečanog ozračja u povodu dočeka lunarne Nove godine, koja počinje 1. veljače.

Poslane su dobre želje u svijet te izražena nada da će natjecanje proći uz što manje stresa. Da bi se on zaista umanjio, organizatori su za vrijedne novinarske ekipe priredili kabine za odmor u medijskom centru, kako bi se tijekom napornog radnog ritma medijski djelatnici u rijetkim trenucima uspjeli odmoriti.

video thumb

Za sada sve teče prema planu organizatora, snijeg je zabijelio planine na kojima će se održavati natjecanja, temperatura se spustila na čak -17 Celzijevih stupnjeva.

Pripreme za svečano otvaranje u punom su jeku, ne ometaju ih ni snježne oborine, no teško da će ovogodišnja priredba nadmašiti savršenstvo koje su Kinezi priredili svijetu 8.8.2008. na istome mjestu, monumentalnom stadionu Ptičje gnijezdo. Dopustimo im da nas demantiraju.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!