09:35 / 14.02.2022.

Autor: M.Š./Hina/HRT

"Tragičarka" Sihffrin nastupit će u spustu

Mikaela Shiffrin na treningu spusta

Mikaela Shiffrin na treningu spusta

Foto: Christian Hartmann / REUTERS

Američka skijašica Mikaela Shiffrin nastupit će u utorak u ženskoj utrci spusta i tako ostvariti svoj cilj sudjelovanja u svim disciplinama alpskog skijanja na Zimskim olimpijskim igrama.

Shiffrin, koja je nastupila na dvije prve utrke u Kini - veleslalomu i slalomu- bila je 17. na stazi 'The Rock' na drugom treningu spusta.

Poslije subotnjeg prvog treninga rekla je da će kasnije donijeti odluku hoće li nastupiti u spustu u kojem nije među favoritima.

- Da, odgovorila je Shiffrin na pitanje hoće li nastupiti u spustu.

- Pretpostavljam da bi treneri uvijek mogli reći: "Čovječe, možda se ne isplati, ne znam, možda je bolje imati dan odmora."

- Ali jučer smo imali neplanirani dan oporavka, što znači da sam u bloku od 17 dana imala slobodan dan, a to nije bilo planirano.

Nedjeljni trening spusta otkazan je nakon što su jake snježne padaline učinile stazu preopasnom za vježbanje, a Shiffrin je rekla da je iskoristila vrijeme da iscrta svoj put niz 'The Rock'.

- To mi je dalo previše vremena za razmišljanje i razmišljanje o ovoj stazi, rekla je.

- Ali moram to moći vizualizirati što više puta, jer to je jedini trening na skijama koji ću dobiti virtualni trening.

- Jedan od mojih najvećih ciljeva ovdje bio je nastupiti na svakoj utrci. Mislim da je taj san još uvijek živ.

Slovakinja Petra Vlhova, koja je osvojila zlato u slalomu, odustala je od Igara u nedjelju, navodeći rizik od ozljeda, što znači da će preskočiti posljednju žensku pojedinačnu utrku - alpsku kombinaciju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!