Švicarska - Japan i Švedska - Velika Britanija u polufinalu curlingašica

17.02.2022.

11:11

Autor: K.L./Hina

Švedska - Južna Koreja

Švedska - Južna Koreja

Foto: Evelyn Hockstein / REUTERS

U polufinalu turnira curlingašica na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu igrat će Švicarska - Japan i Švedska - Velika Britanija.

Švicarke su u natjecanju u skupini ostvarile najbolji omjer od osam pobjeda i samo jednog poraza, odmah iza njih su Šveđanke sa 7-2, dok su tri reprezentacije, Velika Britanija, Japan i Kanada natjecanje okončale s omjerom 5-4.

Kako su u međusobnim susretima sve te tri reprezentacije imale po pobjedu i poraz, Britanke su bile bolje od Kanađanki, Japanke od Britanki, a Kanađanke od Japanki, o polufinalisticama je odlučivao "draw shot challenge". Naime, prije svakog dvoboja je po jedna igračica iz svake ekipe imala dva bacanja, jedno u smjeru kazaljke na satu, a jedno obrnuto od smjera kazaljke na satu, s ciljem biti što bliže središtu "kuće".

Udaljenosti od središta su se zbrajale, pa je redoslijed određen na osnovu najboljih prosjeka. Tu su najbolje bile Britanke s prosjkom od 35.27 centimetara od središta, Japanke su bile druge s posjekom od 36.00cm, dok su Kanađanke s prosjekom od 45.44cm ostale najslabije i stoga bez plasmana u polufinale.

Polufinalni dvoboji turnira curligašica igrat će se u petak s početkom u 13.05 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!