13:11 / 15.02.2022.

Autor: HRT/Hina

Štafetne sprinterske utrke zbog hladnoće počinju ranije

ZOI Peking

ZOI Peking

Foto: Athit Perawongmetha / REUTERS

Najavljena vrlo niska temperatura za srijedu, natjerala je organizatore da pomaknu početak skijaških natjecanja sprinterskih štafeta u skijaškom trčanju u muškoj i ženskoj konkurenciji za jedan sat i 45 minuta ranije od prije utvrđenog termina. 

Tako će polufinalne utrke za trkačice započeti u 8.15 sati po srednjoeuropskom vremenu, a trkači će se za plasman u finale boriti sat vremena poslije.


Finale u ženskoj konkurenciji po novom je rasporedu u 10.15 sati, a u muškoj konkurenciji u 10.45 sati.


Iz istog razloga je u programu za utorak štafetno natjecanje biatlonaca pomaknuto u raniji termin, dva i pol sata prije ranije utvrđenog početka.


Naime, na momčadskom natjecanju u skijaškim skokovima koje je u ponedjeljak održano u noćnom terminu i u polarnim uvjetima, jer se temperatura spustila ispod -20 Celzijevih stupnjeva, ali je moglo biti održano zato što za skakače vrijede drugačija pravila nego za biatlon i skijaško trčanje.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!