08:20 / 31.01.2022.

Autor: M.Š./HRT

ZOI Peking: Još 37 pozitivnih na koronavirus

Kanadske hokejašice pripremaju se za Olimpijske igre

Kanadske hokejašice pripremaju se za Olimpijske igre

Foto: David W Cerny / REUTERS

Još 37 osoba akreditiranih za Zimske olimpijske igre u Pekingu bilo je pozitivno na testiranju na zaraženost koronavirusom, objavili su u ponedjeljak organizatori, dodajući kako je među njima 12 sportaša ili članova nacionalnih ekipa.

U službenom priopćenju je navedeno da je 28 pozitivnih rezultata bilo među 1252 osobe koje su testirani pri dolasku u pekinšku zračnu luku, a njih osam se odnosilo na sportaše i članove reprezentacija. Još četiri osobe iz te grupe je imalo pozitivne testove u olimpijskom balonu, a petero pozitivih bilo je među članovima pratećih službi.

Od 23. siječnja ukupno je zabilježeno 176 pozitivnih testova, a 51 slučaj zaraze koronavirusom bio je povezan sa sportašima ili članovima reprezentacija.

Od hrvatskih sportaša u Peking je zasada stigla samo snowboarderica Lea Jugovac koja nije zaražena.

Još 25. siječnja se prema Kini trebala zaputiti hrvatska reprezentativka u brzom klizanju na kratkoj stazi Valentina Aščić, ali je zbog pozitivnog rezultata na testiranju ostala u izolaciji u Nizozemskoj i čeka negativan test kako bi mogla krenuti prema Pekingu, gdje će biti prva hrvatska sportašica koja će nastupiti na Igrama u tom sportu.

U ponedjeljak su put Pekinga krenule alpske skijašice Leona Popović, Andrea Komšić i Zrinka Ljutić, uz trenere i servisere, dok će se u utorak, 1. veljače, prema Pekingu zaputiti nordijski dio skijaške reprezentacije, Vedrana Malec, Tena Hadžić i Marko Skender.

U subotu, 5. veljače će prema Pekingu krenuti alpinci Filip Zubčić i Samuel Kolega, a posljednji će na put 9. veljače krenuti specijalist za slalom Matej Vidović.

Svečano otvaranje 24. zimskih olimpijskih igara u Pekingu bit će upriličeno u petak, 4. veljače, a natjecanja će se održavati do 20. veljače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!