09:03 / 03.02.2022.

Autor: HRT/Hina

Saudijska Arabija prvi put u povijesti na ZOI

Logo Olimpijskih igara u Pekingu

Logo Olimpijskih igara u Pekingu

Foto: Thomas Peter / REUTERS

Zastava Saudijske Arabije uskoro će se po prvi put u povijesti vijoriti na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022.

Saudijske boje u Pekingu branit će alpski skijaš Fayik Abdi (25), koji se kvalificirao za natjecanje u veleslalomu, potvrdio je Saudijski olimpijski odbor na Twitteru.


- Bio sam presretan kada sam dobio poruku svoje federacije. Moram spustiti glavu i usredotočiti se na ono što trebam nastaviti raditi, a to je trenirati, ostati prizemljen i skroman, kazao je Abdi za Arab News dodavši kako je počašćen što će predstavljati Saudijsku Arabiju u Pekingu.


Na skije je prvi put stao sa četiri godine, a tijekom svog skijaškog putovanja, Abdi je trenirao u mnogim zemljama uključujući Austriju, Francusku, Italiju, Švicarsku, Švedsku i Crnu Goru. Od 2016. do 2020. studirao je kazneno pravo na Sveučilištu Utah u Salt Lake Cityju gdje je i trenirao.


U prosincu 2021. sudjelovao je na svojoj prvoj utrci u švedskom Kabdalisu, gdje je nastupio na još dvije utrke. Potom je nastupio u Crnoj Gori.


-Odabrao sam alpsko skijanje jer volim brzo skijati, to je izuzetno tehnički sport. Kada ga ljudi gledaju, ne shvaćaju koliko je to tehnički zahtjevno, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!