09:48 / 04.02.2022.

Autor: HRT/Hina

SAD vodeće u ekipnom natjecanju nakon prvog dana

Nathan Chen

Nathan Chen

Foto: Aleksandra Szmigiel / REUTERS

Reprezentacija SAD-a vodeća je nakon prvog dana ekipnog natjecanja u klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu tijekom kojeg su kratki program odradili klizači te plesni i sportski parovi.

Po maksimalnih 10 bodova za SAD osvojili Nathan Chen, koji je imao najbolji kratki program kod klizača, te Hubbell i Zachary Donohue, koji su najbolje odradili kratki program plesnih parova. Usto su Alexa Knierim i Brandon Frazier donijeli osam bodova trećim mjestom kod sportskih parova.


Na drugom mjestu nalaze se najveći favoriti za zlato uoči natjecanja Rusi sa 26 bodova. Viktorija Sinicina i Nikita Kacalapov bili su drugi u plesnim parovima, a Anastazija Mišina i Aleksandar Galjamov drugi u sportskim parovima, dok je Mark Kondratjuk bio tek treći kod klizača.


Treće mjesto zauzima domaća reprezentacija Kine sa 21 bodom, ponajprije zahvaljujući prvom mjestu Sui Wenjing i Han Conga u plesnim parovima, dok je četvrti Japan sa 20 bodova.


Natjecanje se nastavlja u nedjelju kada će klizačice imati kratki program, a klizači slobodni program, dok će se odličja dijeliti u ponedjeljak nakon što slobodni program otkližu plesni i sportski parovi te klizačice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!