23:03 / 12.02.2022.

Autor: T.D./Pekinški dnevnik2/HRT

Rendulić o hokejaškom turniru: Rusi su favoriti za zlato

Borna Rendulić

Borna Rendulić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatski reprezentativac u hokeju Borna Rendulić javio se u emisiju HTV-a "Pekinški dnevnik 2" i komentirao hokejaške rezultate na Zimskim olimpijskim igrama te govorio o svojoj karijeri. 


- Sad sam u Njemačkoj, u Mannheimu. Imam trenutno prvu ozljedu ramena u karijeri i nadam se zadnju. Sve ide po planu, trebao bih se vratiti za doigravanje. Ozljede su dio svakog sporta, rekao je. 

Prisjetio se ozljeda u karijeri.

- Ozlijedio sam se na jedan tužan način baš kad sam bio u usponu u NHL-u, najboljoj ligi svijeta, ali sve se događa s razlogom, dodao je.


Istaknuo je kako je u Švedskoj igrao najbolji hokej u životu te da je švedska liga jako blizu NHL-a. Govorio je i kako je završio u njemačkoj ligi. 

- Svidjela mi se ideja igrati u Njemačkoj i htio sam probati. Razmišljao sam da ako nemam nikakav ugovor, uvijek se mogu vratiti u Finsku. Dolazak u Adler Mannheim mi je možda najbolja odluka u karijeri, istaknuo je.

Olimpijski turnir u hokeju

Navijam za Fince jer sam tamo proveo puno godina. Žao mi je što NHL zvijezde nisu na olimpijskim igrama. To je vjerojatno više politika, da se pitalo igrače, sigurno bi htjeli ići. Kad gledam momčadi, znam dosta igrača iz Kanade, svatko svakoga može pobijediti. Njemačka u prvoj utakmici protiv Kanade nije dobro izgledala. Protiv Kine su očekivano pobijedili, ali Kina se borila do kraja i nije momčad za "baciti". Vjerujem da Njemačka može puno bolje od toga, rekao je.

Naglasio je kako su Finci uvijek uvjerljivi bez obzira kojeg igrača povedu na turnir.

- Finci imaju sustav koji funkcionira na svim igrama. Finska bi trebala biti jedna od finalista ili se barem boriti za medalju. Finska, Švedska, Kanada i SAD su najjače države na igrama. Švedska ima dosta dobru momčad, barem na papiru, ali Finci ih mogu pobijediti, rekao je Rendulić.

Rekao je kako smanjene dimenzije leda idu više na ruku Amerikancima i Kanađanima jer su oni navikli igrati na malom ledu.

- Zadnjih godina svi igraju u Europi, tako da su navikli igrati na većem ledu, tako da to ne bi grebalo igrati neku preveliku ulogu, dodao je.  

Komentirao je i Rusiju za koju kaže da ima najjača imena na raspolaganju.

- Rusi ne igraju kao momčad, igraju na pojedince, zato su uvijek opasni i dobri. Mogu odigrati najlošiju utakmicu na svijetu i mogu zabiti dva-tri gola kad je najvažnije i osvojiti turnir. Rusi su favoriti za zlato, naglasio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!