Proslavljeni slovenski skijaš skakač: U zraku si osam sekundi, ali čini se puno više

06.02.2022.

22:27

Autor: K.L./HRT/Pekinški dnevnik 2

 Robert Kranjec

Robert Kranjec

Foto: HRT / HTV

Proslavljeni slovenski skijaš skakač Robert Kranjec gostovao je u emisiji "Pekinški dnevnik 2" te komentirao Zimske olimpijske igre u Pekingu i govorio o svojem sportu.

On je osvojio broncu na Zimskim olimpijskim igrama 2002. godine u Salt Lake Cityju  na velikoj skakaonici u momčadskoj konkurenciji. Bogatu sportsku karijeru završio je 2019. godine.

- Sada radim odijela i šivam dresove za reprezentativce te pomažem što je potrebno, rekao je Kranjec.

Govorio je i o svojim počecima.

- Počeo sam u mladim godinama s prijateljem. Najveći strah se pojavio u sezoni kada su krenuli letovi, ustvrdio je.

Slovenska skakačica Urša Bogataj jučer je postala olimpijska pobjednica u skijaškim skokovima, a sjajan dan za Sloveniju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu upotpunila je Nika Križnar osvojivši broncu.

- Imamo četiri sjajne djevojke, dvije su osvojile medalje. Urši je uspio najbolji skok, a to je bio savršen dan za slovensku reprezentaciju. Šivao sam dres i za djevojke, tri nova kombinezona!, kazao je.

Na Olimpijskim igrama održat će se natjecanje i u mješovitim skokovima.

- Mislim da je slovenska reprezentacija na papiru najsnažnija, smatra Kranjec.

Dvadesetpetogodišnji Japanac Ryoyu Kobayashi novi je olimpijski pobjednik na maloj skakaonici, a do svog prvog zlata je došao skokovima od 104,5 m i 99,5 m što mu je donijelo ukupno 275 bodova.

- Žao mi je što Petar Prevc nije došao do medalje, za pola samo. Na olimpijskim igrama broje se samo medalje, ali sa svojom formom može mirno ići dalje. Iznenadilo me što je Fettner bio među dobitnicima medalja, rekao je

Skijaški letovi omiljena su disciplina Roberta Kranjeca, čak 209 puta letio je preko 200 metara, 607 pobjeda ostvario je na letaonicama, bio je i svjetski prvak. Kakav je osjećaj tih nekoliko sekundi u zraku?

- U zraku smo oko osam sekundi, čini se da je to puno više vremena. Moraš biti sabran, znati kamo s rukama, rekao je Kranjec u Pekinškog dnevniku 2.

Veliki je ljubitelj sporta, trenirao je vaterpolo, a voli i biciklizam.

- Natječem se amaterski, to mi je hobi. Ove godine sam se natjecao na Istri 300, rekao je Kranjec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!