08:48 / 08.02.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

Operirana američka skijašica koja je doživjela dvostruki lom noge

Nina O'Brien

Nina O'Brien

Foto: Christian Hartmann / REUTERS

Nesretna 24-godišnja američka skijašica Nina O'Brien doživjela je dvostruki lom noge pri padu na ženskom veleslalomu održanom u ponedjeljak na Zimskim olimpijskim igrama, objavili su iz Američkog skijaškog saveza.

O'Brien je pala dvoja vrata prije cilja druge vožnje, udarila u zastavicu pritom izgubivši obje skije i velikom brzinom uklizala u ciljni prostor, gdje joj je potom dugo vremena pružana pomoć prije nego što je prebačena u bolnicu u Yanqingu. Tamo su joj liječnici dijagnosticirali lom lijeve natkoljenične i potkoljenične kosti te je odmah podvrgnuta operativnom zahvatu.


- Inicijalni stabilizacijski zahvat uspješno su izveli lokalni liječnici koji su joj pružili izvrsnu skrb. Po povratku u Sjedinjene Američke Države bit će podvrgnuta daljnjim pretragama, stoji u priopćenju Američkog skijaškog saveza.

Nina O'Brien

Nina O'Brien

Foto: Wolfgang Rattay / REUTERS

Oglasila se i Nina O'Brien putem Instagrama.


- Stalno vrtim situaciju u glavi, želeći da sam drugačije prošla nekoliko zadnjih vrata. No, tu smo gdje smo. Operacijom mi je prošle noći stabilizirana potkoljenična kost jer sam, nažalost, imala otvoreni prijelom. Ostalo će biti popravljeno kod kuće, ali zasad sam u odličnim rukama, izjavila je O'Brien.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!