10:45 / 30.01.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

Nova 34 slučaja zaraze na ZOI u Pekingu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Fabrizio Bensch / REUTERS

Još 34 sudionika Zimskih olimpijskih igara u Pekingu imalo je pozitivan rezultat na testiranju na koronavirus, priopćili su u nedjelju organizatori.

Iz Organizacijskog odbora su objavili da je 23 ljudi imalo pozitivan rezultat na testiranju pri dolasku u Kinu u subotu, a od tog broja je bilo 13 sportaša ili članova ekipa. Preostalih 11 pozitivnih članova izaslanstava nacionalnih olimpijskih odbora zabilježeno je u zatvorenom olimpijskom sustavu.


Najveći dio hrvatskog olimpijskog izaslanstva u nedjelju je otputovao prema Pekingu.


Dan prije službeno je objavljeno da je bilo pozitivno 36 osoba, što je broj zaraženih koronavirusom podiglo na 139 od 23. siječnja.


Zimske olimpijske igre će biti održane pod strogim protuepidemijskim mjerama, gdje će svaka skupina uključenih biti posebno odvojena jedna od drugih te od opće kineske populacije.


Svaki član olimpijskih izaslanstava koji se nalazi unutar olimpijskog balona ima obvezu svakodnevno proći jedno PCR testiranje kako bi moguća zaraženost koronavirusom bila što prije otkrivena.


Oni s pozitivnim rezultatom moraju u izolaciju u posebno izdvojeni hotel, a mogu je napustiti tek kad unutar 24 sata budu imali dva negativna rezultata.


Kina i dalje provodi vrlo stroge mjere borbe protiv Covida-19, a u posljednjih nekoliko tjedana pojedini cijeli milijunski gradovi su stavljeni u karantenu zbog nekolicine pozitivnih osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!