11:06 / 09.02.2022.

Autor: I.L./HRT

Kilde stao u obranu Shiffrin

Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin

Foto: Wolfgang Rattay / REUTERS

Jednoj od najboljih skijašica svih vremena Amerikanki Mikaeli Shiffrin baš ne ide na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Nakon što je u ponedjeljak promašila vrata i ispala u prvoj vožnji veleslaloma, slično je napravila i u slalomu ne uspjevši završiti već drugu utrku zaredom na ZOI. 


Drugo ispadanje iz borbe za odličje pogodilo je skijašicu, a javnu joj je podršku uputio partner, norveški specijalist za brze discipline Aleksander Aamodt Kilde.


- Većina vas vjerojatno gleda na to govoreći: "izgubila je", "ne može podnijeti pritisak" ili "što se dogodilo?"... Što me čini frustriranim, jer sve što vidim je vrhunski sportaš koji radi ono što vrhunski sportaš čini! To je dio sporta i događa se. Pritisak koji svi vršimo na pojedince u sportu je ogroman, pa vratimo istu količinu podrške. Sve je u ravnoteži i mi smo samo normalna ljudska bića! Volim te Kaela, napisao je Kilde na Instagram profilu. 

Shiffrin je krenula u Kinu s velikim očekivanjima, a legendarna američka skijašica Lindsey Vonn smatrala je kako bi Shiffrin mogla osvojiti medalje u svim disciplinama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!