11:23 / 07.02.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

Kanadske i ruske hokejašice odigrale utakmicu pod maskama

Rusija - Kanada

Rusija - Kanada

Foto: David W Cerny / REUTERS

Utakmica 3. kola hokeja na ledu za žene između Kanade i Ruskog olimpijskog odbora (ROC) na Zimskim igrama u Pekingu odgođena je u ponedjeljak za sat vremena, prije nego što su se igračice vratile na led noseći maske, zbog "sigurnosnih razloga".

Na kraju je Kanada pobijedila sa 6-1, iako je prije početka situacija bila kaotična i zbunjujuća.


U komunikaciji s Međunarodnom hokejaškom federacijom (IIHF) Međunarodni olimpijski odbor (IOC) nije precizirao što točno znače sigurnosni razlozi, no kanadski mediji su izvijestili da ROC nije Kanadi dostavio rezultate testa na COVID-19.


Šest članova reprezentacije ROC-a stavljeno je u izolaciju prošli tjedan nakon što su bili pozitivni na koronavirus.


- Danas je došlo do kašnjenja početka utakmice hokeja na ledu između ženskih reprezentacija ROC-a i Kanade, rekao je glasnogovornik MOO-a.

- Nakon razgovora s dvije ekipe, obje su se složile da će utakmica početi tako da sve igračice nose maske.

Kanadske hokejašice

Kanadske hokejašice

Foto: David W Cerny / REUTERS

Inače, sportaši koji moraju pratiti strogi zdravstveni protokol na ZOI u Pekingu ne moraju nositi maske tijekom natjecanja.

Prije početka, kanadske reprezentativke nisu znale razlog kašnjenja i u svom su uredu čekale odgovore. Ruske hokejašice su naprotiv klizale po ledu sportskog centra Wukesong, ali su ostale stajati na plavoj crti jer im se Kanađanke nisu pridružile.

Kada je utakmica počela sat vremena kasnije, obje ekipe su nosile maske ispod kaciga.

No, ruske hokejašice su skinule maske u zadnjoj trećini, dok su Kanađanke nastavile nositi svoje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!