17:21 / 10.02.2022.

Autor: Krešimir Gotlin/HR/K.L./HRT

"Hajduk živi vječno" i na Olimpijskim igrama u Pekingu

Ilustracija

Ilustracija

Foto: REUTERS/Phil Noble / Milan Sabic/PIXSELL

Reporter Hrvatskog radija Krešimir Gotlin sreo je uz skijašku stazu u Pekingu još jedno poznato lice. Davor Lažeta dugo je bio član stožera hrvatske skijaške reprezentacije, a nakon sedam godina rada u inozemstvu u Peking je stigao kao pomoćni trener u ženskoj reprezentaciji Finske.

- Raditi u Finskoj je izazovno i drugačije. Skandinavski mentalitet je jednostavniji i slobodniji, što je nekad pozitivno, a nekad nije, ali je u svakom slučaju zanimljivo. U početku sam bio trener u gimnaziji iz koje danas dolazi većina reprezentativki, govori Lažeta, dok se iz pozadine čuje uzvik:

- Hajduk živi vječno!

Ispunio je tako Matjaž Vrhovnik, nekadašnji skijaš, a sad stručni suradnik slovenske televizije, obećanje Lažeti da će tu uzrečicu kad-tad plasirati u eter!

Nakon nogometne digresije, o našim skijaškim uzdanicama, Lažeta dodaje:

- Pandemija nam je svima stvorila probleme, a osobito Leoni Popović u posljednjih nekoliko dana, ali ima odličnu sezonu i njezin talent izlazi na vidjelo. Zrinka Ljutić velik je potencijal, Komšić nema srće s ozljedom, dugo to vuče, ali sve te cure daju maksimum kako bi predstavile svoju državu na Igrama. Zubčić među favoritima? Sigurno će u veleslalomu pokušati, u najmanju ruku, doći do medalje, zaključio je hrvatski trener finskih skijašica, Davor Lažeta.

Cijeli razgovor i "upadicu" bivšeg slovenskog skijaša poslušajte OVDJE.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!