16:19 / 12.02.2022.

Autor: T.D./HRT/Hina

Francuzi Papadakis i Cizeron vode nakon kratkog programa

Gabriella Papadakis i Guillaume Cizeron

Gabriella Papadakis i Guillaume Cizeron

Foto: Evelyn Hockstein / REUTERS

Francuski predstavnici Gabriella Papadakis i Guillaume Cizeron vode nakon kratkog programa plesnih parova na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.


Francuzi, koji su prije četiri godine na Igrama u Pjongčangu osvojili srebrnu medalju, skupili su 90.83 bodova u kratkom programu, a prva pratnja su im Rusi Viktoria Sinicina i Nikita Kacalapov. Inače, prije osam godina u Sočiju Kacalapov je, ali s drugom partnericom, osvojio brončanu medalju.

Iza francuskog i ruskog para nalaze se dvije američke kombinacije. Na trećem mjestu su Madison Hubbell i Zachary Donohue, a na četvrtom Madison Chock i Evan Bates.

U ponedjeljak je finalni dan natjecanja za plesne parove kada ćemo i saznati nositelje medalja.

ZOI Peking, plesni parovi (kratki program):

1.Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron (Fra) 90.832. Viktoria Sinicina / Nikita Kacalapov (Rus) 88.853.Madison Hubbell / Zachary Donohue (SAD) 87.134. Madison Chock / Evan Bates (SAD) 84.145. Aleksandra Stepanova / Ivan Bukin (Rus) 84.096. Piper Gilles / Paul Poirier (Kan) 83.527. Charlene Guignard / Marco Fabbri (Ita) 82.68

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!